Przejdź do strony
Poprzednia strona Wiadomości

Sprawozdanie Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa za 2019


  1. Ośrodek Pomocy Społecznej w Starej Kiszewie z terenu województwa pomorskiego przy współpracy z Bankiem Żywności w Tczewie realizował Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa Podprogram 2019 współfinasowany z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym, którego celem było zapewnienie najuboższym mieszkańcom Polski pomocy żywnościowej oraz uczestnictwa w działaniach w ramach środków towarzyszących w okresie grudzień 2019 – wrzesień 2020.
  2. Osoby potrzebujące otrzymały bezpłatnie artykuły spożywcze:
  • warzywne i owocowe (groszek z marchewką, fasola biała, koncentrat pomidorowy, buraczki wiórki, sok jabłkowy, powidła śliwkowe);
  • mleczne (mleko UHT, ser podpuszczkowy dojrzewający);
  • cukier (cukier biały, miód wielokwiatowy);
  • tłuszcze (olej rzepakowy);
  • dania gotowe (gołąbki w sosie pomidorowym);
  • skrobiowe (makaron jajeczny, makaron kukurydziany bezglutenowy, ryż biały, kasza gryczana, herbatniki maślane);
  • mięsne (szynka drobiowa, pasztet wieprzowy, filet z makreli w oleju).

3. Pomoc żywnościowa trafiła do 758 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej z terenu województwa pomorskiego.

4. Wydaliśmy osobom potrzebującym:

  • 36 766,60 ton żywności;
  • 3600 paczek żywnościowych;
  • 0 posiłków.

5. W ramach Podprogramu 2019 dla 63 osób korzystających z pomocy żywnościowej przeprowadzono 4 warsztaty edukacyjne w ramach działań towarzyszących:

  • edukacji finansowej – 1 spotkanie dla 12 uczestników;
  • żywieniowo dietetycznych – 1 spotkanie dla 17 uczestników;
  • Kulinarnych - 1 spotkanie dla 17 uczestników;
  • Niemarnowania żywności – 1 spotkanie dla 17 uczestników;
  • Innych działań aktywizujących – 0 spotkań dla 0 uczestników.

Wyświetlono: 458

Drukuj

Zobacz również

Zmiana kontrastu
Powiększenie czcionki A++
Powiększenie czcionki A+
Standardowy rozmiar czcionki
WCAG
Back to top